?

Log in

No account? Create an account
La Meglio Gioventù - Strawberry fields forever [entries|archive|friends|userinfo]
Strawberry fields forever

[ userinfo | livejournal userinfo ]
[ archive | journal archive ]

La Meglio Gioventù [Jun. 2nd, 2005|06:16 pm]
Strawberry fields forever
Op vrijdag 3 juni 2005 komt de (zeer mooie) film "La Meglio Gioventù" op televisie om 23:05 uur op Nederland 3, VPRO. Althans.. ze zenden het eerste deel uit. Ze hebben de film in vier delen gesplitst! (waarschijnlijk omdat de film in totaal zes uur duurt) Eigenlijk zou je alle delen achter elkaar moeten zien.. Deze film is ECHT de moeite waard. Misschien is het in het begin een beetje doorzetten, ook omdat je waarschijnlijk moet wennen aan het Italiaanse gebrabbel. (nee hoor, da's juist leuk) Had ik al gezegd dat dit de mooiste film is die ik ooit gezien heb? Kijken dus ;-) AANRADER!
De film gaat hierover (de tekst heb ik internet afgeplukt)

Beschrijving:
La Meglio Gioventù vertelt het verhaal van een Italiaanse familie vanaf het einde van de jaren zestig tot op vandaag. Nicola en Matteo zijn twee broers die aanvankelijk dezelfde dromen, boeken en vriendschappen delen. Wanneer ze Giorgia ontmoeten, een jong meisje dat lijdt aan psychische stoornissen, neemt hun toekomst noodgedwongen een andere wending. Nicola beslist psychiater te worden, Matteo geeft zijn studies op en meldt zich aan bij de politie.
De kleine en grote drama¿s uit het leven van Mateo, Nicola en hun familie lopen parallel met gebeurtenissen die de recente Italiaanse geschiedenis tekenden: de overstroming van Firenze, het gevecht tegen de Siciliaanse maffia, de grote voetbalmatchen van de Italiaanse nationale ploeg, de studentenprotesten, het terrorisme van de Rode Brigades, de Fiat-crisis...

La Meglio Gioventù is het fresco van een voor zichzelf opkomende generatie die geprobeerd heeft niet toe te geven aan de wereld om hem een beetje beter te kunnen verlaten.
LinkReply

Comments:
From: anoniemand
2005-06-02 04:34 pm (UTC)
:-D

Ik zag het ook in de tv-gids staan, maar 'k wist niet dat ze 'm in 4 delen hadden gesplitst ... Is natuurlijk wel jammer. Maar toch.
(Reply) (Thread)
From: twinkling_eyes
2005-06-03 07:13 am (UTC)
Hé, leuk dit te lezen, anders had ik hem gemist! Ff opnemen dan maar :-)
(Reply) (Thread)